Om området

Almería provinsen blir mer och mer populär både som ett underbart semestermål och som en vacker och klimatmässigt idealisk plats att leva. Allt eftersom infrastrukturer i Europa fortsätter att utvecklas, med motorvägar som förbinder alla större städer och budgetflygbolag som tävlar om att erbjuda de lägsta priserna, har nu de områden som tidigare ansågs vara lite utanför allfartsvägarna nu upptäcks. Ett sådant område som välförtjänt har vunnit popularitet är Almeria provinsen.

Första gångs besökare blir glatt överraskade av den enorma mängd denna provins har att erbjuda, och fler och fler människor upptäcker varje år inte bara solen, soliga stränder och kristallklart vatten utan även den naturliga skönheten i denna del av Spanien.

Det är ett land av geografiska kontraster med långa sandstränder och små avskilda vikar, ökenområden och bördiga vidder med varierad vegetation och höga berg och omfattande slätter. På cirka en timme kan ni köra från snön i Sierra Nevada till den enda öknen i Europa (Sierra de Alhamilia).

Om området

Andalusien

En gång Spaniens fattigaste region, Andalusien, är nu ett av de mest populära turistmålen i Europa. Detta tack vare sina sandstränder, vackra natur, spektakulära bergskedjor, fantastiska monument och uppsluppna människor som lever livet fullt ut och är välkända för sin livsglädje, värme och gästfrihet.

Om området

Andalusien är hem för tjurfäktning (tyvärr) och flamenco, som bäst kan avnjutas vid regionens otaliga ferias och romerias. Det är också ett land med stora traditioner och myter som att Don Juan och Carmen föddes här.

Andalusien erbjuder besökarna ett extremt varierat utbud: från gyllene stränder till vackra bergskedjor och dom berömda “vita byarna med deras rikedom i folktron. Det finns stora möjligheter för de flesta sporter: från snowboard i Sierra Nevada till dykning i Medelhavet, eller bara njuta av några av de bästa golfbanorna i Europa, allt finns här.

Vårt resmål

Almerimar är en av Spaniens bäst bevarade hemligheter. Orten ligger endast 3,5 mil från staden Almeria, 19 mil från Malaga och 30 mil från Alicante. Alla dessa städer erbjuder reguljär och charterflyg från de flesta europeiska städer. Från Almeria och Alicante finns det motorväg “dörr till dörr”.

Almerimar är en specialbyggd turist och sport resort som har specifikt utvecklats sen 1976 för att underlätta för besökaren. Ny byggnation är begränsad till en max höjd och all ny utveckling måste innehålla grönområden.

Om området

Även om inriktningen fram för allt är på sin marina och golfbana, är Almerimar inte bara en hamn, dess lokalisering utgör en oas mitt i ett torrt område av ojämförlig vild skönhet. Om du letar efter avkoppling utan att känna dig isolerad, välkommen till Almerimar!

I Almerimar hittar du alla de tjänster som du kan förvänta dej i en modern stad: ett brett utbud av restauranger, tapasbarer och pubar, flera stormarknader, tvättservice, alla typer av butiker, engelsk och tysktalande läkare, veterinär klinik, etc.

Spanjorerna behöver aldrig mycket av en ursäkt för att festa och de många fester och mässor som hålls är det perfekta tillfällena för att möta lokalbefolkningen. Andalusierna är varma, generösa, stolta, och folk som ni inte kommer att glömma i första taget. Allt detta, tillsammans med möjligheten att utöva nästan alla typer av friluftsliv och sport i perfekt väder garanterar en trevlig vistelse i Almerimar.

Hur bor vi?

Vi bor i lägenheter på stranden intill naturreservatet punta entinas med cirka 15 minuters gångavstånd från golfbanan. Vi har en gratis minibuss / van service till golfbanan för dom som inte vill gå. Till hamnen och centrum är det cirka 5 minuters gångväg via en fin strandpromenad som sträcker sig cirka 6 km åt Malaga hållet.

Vill man promenera i naturskön miljö så kan man vandra igenom det 2 mil långa naturreservatet som ligger längs kusten och sträcker sig ända bort till Roquetas de mar. Lägenheterna är fullt utrustade för 6 personer med bla. keramik häll med fyra plattor, stor kyl med frysfack, tvättmaskin, mikrovågsugn, Tv, internet och flera svenska tvkanaler.

Hur bor vi?

Tour