Vårt resmål

Vårt resmål

Almerimar är en av Spaniens bäst bevarade hemligheter. Orten ligger endast 3,5 mil från staden Almeria, 19 mil från Malaga och 30 mil från Alicante. Alla dessa städer erbjuder reguljär och charterflyg från de flesta europeiska städer. Från Almeria och Alicante finns det motorväg “dörr till dörr” men från Malaga fattas det ca. 7 mil motorväg.

Almerimar är en specialbyggd turist och Sport Resort som har specifikt utvecklats under de senaste 30 åren för att underlätta för besökaren. Ny byggnation är begränsad till en max höjd och all ny utveckling måste innehålla grön områden.

Även om inriktningen fram för allt är på sin marina och golfbana, är Almerimar inte bara en hamn, dess lokalisering utgör en oas mitt i ett torrt område av ojämförlig vild skönhet.
Om du letar efter avkoppling utan att känna dig isolerad, välkommen till Almerimar!

I Almerimar hittar du alla de tjänster som du kan förvänta i en modern stad: ett brett utbud av restauranger, tapasbarer och pubar, flera stormarknader, tvättservice, alla typer av butiker, video / DVD-filmer, discon, engelska / tysktalande läkare, veterinär klinik, etc.

Spanjorerna behöver aldrig mycket av en ursäkt för att festa och de många fester och mässor som hålls är det perfekta tillfällena för att möta lokalbefolkningen. Andalusierna är varma, generösa, stolta, och folk som ni inte kommer att glömma i första taget.

Allt detta, tillsammans med möjligheten att utöva nästan alla typer av friluftsliv / sport i perfekt väder, garanterar en trevlig vistelse i Almerimar.
Här är några av de aktiviteter och sporter som finns tillgängliga i Almerimar.
Om ni vill ha mer information om någon av dem, bara att kontakta oss så kommer vi att försöka få ett svar.

Golf Golf banan Almerimar har breda fairways omgivna av frodig växtlighet som ökar svårigheten av inspel mot green, väl positionerade bunkrar och vatten hinder ger omväxling till denna fina banan. Öppnades 1976, orginal designad av Gary Player och Ron Kirby och sedan förlängd för några år sedan. En vacker plats på grund av dess sjöar och alla palmer runt banan.Almerimar Golf tillhör AR Almerimar Hotel. Den har breda trädkantade fairways och stora greener som är väl underhållna och snabba att spela på. Det finns vatten hinder på flera hål. De 164 meter långa par 3 hål nr. 12 (130 meter carry över vatten) är en verklig utmaning. Den frodiga växtligheten och alla palmer ger en behaglig oas-liknande känsla till en runda med glimmtar av spektakulär skönhet.

Alla 27 hål öppnades igen den 20 december 2007 efter en totalrenovering som startade
2005. Förbättringarna omfattade ett nytt bevattningssystem, ny sjö vid tee 1, tees och
fairways har förbättrats, greener har ersatts och ökat i storlek, vissa bunkrar har förnyats
och några har utökats, nya bunkrar på hål 5 och 7, vissa tees har blivit förhöjda, en del
hål har förlängts, och tränings området har förbättrats.

Faciliteterna inkluderar: Pitch och putting green, driving range, restaurang, parkering,
omklädningsrum, duschar, pro shop, undervisning, vagnar, och klubb uthyrning mm.

Övrigt Almerimar Segling: Det utmärkta klimatet tillåter att segling praktiseras året runt. För dom som är nybörjare eller dom som vill börja så finns det en seglarskola, där all nödvändig utrustning tillhandahålls.

Windsurfing: Även om detta och kite-surfing är en ganska ny sport i Almerimar, så ökar dom snabbt i popularitet och det finns möjlighet till kurser med erfarna lärare.

Dykning: De som tycker om dykning hittar kristallklart vatten och undervattens landskap av speciell skönhet. Allt detta gör Almerimar en idealisk plats att delta i den här sporten. För dom som vill lära sig denna sport finns det också en dykskola.

Ridning: Det finns två stall, båda erbjuder olika turer och strand promenader till häst, det finns även instruktion för de som precis börjat.

Stränder: Öster och väster om hamnen, sträcker sej kilometer långa stränder. Stränderna (Vunnit blå flagga) är välskötta och, under sommarsäsongen, städas de varje dag och badvakter är i tjänst. Det finns gott om sötvatten duschar och toaletter.
Många sporter och andra faciliteter är tillgängliga på stränderna inklusive drakflygning, beachvolley boll, fotboll, trampbåtar, vattenskotrar, för att inte tala om alla strand barer.
Under högsäsong anordnar kommunen många idrottsevenemang på stranden bland annat fotboll och beachvolleyboll-turneringar och en femkamp hålls årligen.

Fiske: Variationen av fisk som fångas lokalt är ganska omfattande och många hobby fiskare har sin båt förtöjd i marinan. Många fiskar också från stränderna, och vågbrytarna i hamnen.

Fågelskådning: naturparken Punta Entinas, en stor yta av salt träsk öster om Almerimar, är känd för flamingos, ankor och måsar som bebor detta område.
Bara 5 Kilometer från Almerimar är den livliga gamla staden El Ejido som, nu även åtnjuter en av de högsta inkomster per capita i Andalusien, fortfarande håller sin marknad som varje onsdag och håller fast vid sina gamla traditioner. Det är en stad av kontraster där, precis runt hörnet från de finaste och nyaste, finns den typiska skuggade och vackert kaklade “Patio Andaluz”.
Beläget mellan Almerimar och El Ejido är en av de största köpcentra i provinsen, inklusive en stormarknad, flera snabbmatsrestaurang, flera biografer, och dussintals butiker av alla slag. Intill detta shopping centret är ett nybyggt sjukhus fullt utrustat med de nyaste inom utrustning. Det går en buss varje halvtimme. Några kilometer längre upp finns Spaniens mest kända varuhus kedja, El Corte Ingles.

Sightseeing: En av de mer ovanliga turer du kan ta är att besöka ett av dom lokala växthusen och lär dig allt om de metoder som används för att odla fram dom olika produkterna. Det finns också många andra mer konventionella sevärdheter att besöka i området

Skidåkning: Almerimar är bara två timmars bilresa från snön i Sierra Nevada, en av de bästa skid orterna i Europa.