Resan ner

Resan ner

Viktigt att tänka på:

Innan ni reser så är det viktigt att ni ser till att era pass är giltiga under hela er vistelse här, se till att ha alla pengar och värdehandlingar på ett säkert ställe, vi vet av erfarenhet att ficktjuvar jobbar övertid på flygplatserna, särskilt Alicante. Största faran är när ni kommer ut från själva flygplatsbyggnaden då det inte finns några övervakningskameror, ett annat riskmoment är när man lastar in i hyrbilen.

Vad är Europeiska sjukvårdskortet för något?

Fr o m den 1 juni 2004 finns det nya Europeiska sjukvårdskortet att beställa från Försäkringskassan. Kortet ger dig rätt till vård och på samma villkor som landets egna invånare. Vårdkostnaderna i de olika länderna varierar. Du måste dock vända dig till en läkare eller annan vårdpersonal som är ansluten till det allmänna sjukvårdssystemet i det land där du vistas. Kortet gäller i alla EU/EES-länder och Schweiz och är gratis. Här kan du beställa kortet. EU-kortet gäller inte ersättning för bl.a. hemtransport, vård hos privatläkare, stöld, ansvarsskydd, kapitalbelopp, anhörigs resa till sjuk, förseningsersättning eller ersättningsresa. Detta täcks bara av en separat reseförsäkring.En separat reseförsäkring ger dessutom ersättning utan självrisk och du får hjälp direkt på resmålet!

Hyrbil:

Tänk på att du anpassar bilstorlek efter antal resenärer och bagage samt hur mycket du har tänkt att använda bilen på resmålet. Har du mycket bagage och flera golfbagar kanske du skall boka en större bil. Ska du resa långa sträckor kanske bekvämlighet och komfort bör prioriteras.

Transfer:

Vi försöker samordna transfer så gott det går, vi rekommenderar därför flyg till Malaga eller Almeria. Så fort ni har bokat flyg vill vi att ni meddelar oss flygnummer och ankomsttid om ni är intresserade av transfer.

Bila ner:

Det finns många fördelar med att bila ner, inte för att man behöver ha bil när man väl är på plats utan mer för att det finns mycket att se både på vägen ner och i själva Spanien. Det finns många sätt att planera rutten ner, ett av dom är med hjälp av googlemaps, där kan ni lägga in alla stopp ni vill göra och få fram en ordentlig tidsplan etc. Ett par saker att tänka på är de hotell ni väljer har minst inhägnad parkering, och om ni vill spara ex antal timmars körning så är biltåget att rekommendera, se länk på länksidan. Om någon har gjort denna resa och vill dela med sig så skicka gärna ett mail.

Allmänt:

Det finns en svensk frisör och skönhets salong på plats, priserna är mycket billigare än hemma och vi har dessutom 10% rabatt. Salongen heter Bonnie&Clyde och en hemsida på Svenska är under konstruktion. Ni som vill veta mera kan ringa +34 – 670 – 98 49 88 (Monica).